Flere og flere mennesker i den vestlige verden bliver draget mod yin yoga, som over det seneste par år er eksploderet i popularitet. Og det er med rette. Yin yoga er det perfekte modtræk til en tempofyldt hverdag og et overstimuleret nervesystem.

Tempo lever næsten i vores celler, og det kan være svært for de fleste af os at slappe af og geare ned, når det er tid til hvile. Dette kombineret med lange perioder foran en skærm og mangel på alsidig bevægelse, gør os stive i kroppen og frarøver os en sund cirkulation og mentalt og fysisk overskud og velvære.

Manglende smidighed og stivhed er mest af alt forbundet med et stærkt understimuleret bindevæv, en ubalanceret livsstil, en ubevidst mental programmering, og et overstimuleret sanseapparat. Bindevævet mister sin elasticitet, nerverne deres fleksibilitet og leddene deres bevægelighed, når der ikke kræves noget af dem. Som man populært siger: “Use it or lose it.” 

By letting go, it all gets done. – Lao Tzu

HVad er yin yoga

Yin yoga er baseret på det taoistiske koncept om yin og yang og den indiske Hatha yoga tradition. I modsætning til mere dynamisk eller klassisk yoga, anvender yin yoga siddende eller liggende stillinger, som holdes i længere tid. Tid og indre fordybelse er kernen i yin yoga.

Yin yoga stillingerne væder alt vævet og stimulerer regenerering og genopbygning. Alt væv er levende og kan påvirkes til at skifte karakter og ændre struktur. Med en jævnlig praksis af yin yoga kan vi reducere inflammation (der er den største årsag til sygdom) og stimulere regenerering og genopbygning.

Både de taoistiske og indiske traditioner har i tusindvis af år været vidende om, at kroppen har en indædt og naturlig bevaringsmekanisme, og at alt i kroppen er afhængig af et konstant og balanceret flow af chi/prana – den genererende livskraft. 

 

Ifølge den østlige tankegang og filosofi, understøttet  af TCM (Traditional Chinese Medicin), opstår sygdom, fordi flow af chi/prana er blokeret.

En jævnlig yin yoga praksis skaber rummelighed og forløsning ikke kun i kroppen men også mentalt og i den emotionelle krop. 

Our issues are in our tissues”, som det ofte refereres til i yin yoga traditionen. Ganske rigtigt, så husker din krop, og alt dit væv din bevidsthed, dine ubevidste tanker og overbevisninger.

“The real yoga is what you can’t see.” – Bernie Clark

Hvad kan du forvente dig af uddannelsen 

Denne 65 timers yin yoga uddannelse giver en intensiv og relevant indføring i yin yoga dens form og udførelse. 

Uddannelsen kræver ingen andre forudsætninger ud over en interesse og en dedikeret intention om at dykke dybere ned i yin yogaens univers og udøvelse. 

Din baggrund og din motivation for at tage denne uddannelse kan være flerfoldig, og du kan vælge at tage den af personlige eller professionelle årsager. Måske genkender du et eller flere af følgende udsagn:

 • Du har allerede prøvesmagt yin yogaens vidunderlige virkninger, og nu vil du gerne udbygge din viden og tage din egen praksis til nye højder
 • Du er ganske ny til yoga og vil gerne starte med en fordybende tilgang til at opbygge en væsentlig egen praksis med yoga
 • Du er yogalærer eller anden fysisk underviser og vil gerne undervise i yin yoga med høj grad af professionalisme og faglig kompetence
 • Du er terapeut og vil gerne flette yogaen ind dit daglige arbejde med dine klienter og dermed udvide dit kompetencefelt 
 • Du er interesseret i sundhed og velvære og ønsker at optimere dig selv yderligere med de uvurderlige værktøjer fra yin yoga

 

Uddannelsen giver 65 timers kredit for videreuddannelse for yogalærere, som allerede er registreret hos Yoga Alliance. 

Du modtager et certifikat efter afsluttet uddannelse som bevis på, at du har gennemført vores 65 timers Yin Empowerment uddannelse.

Du skal deltage på alle undervisningsdage og -timer, samt lave hjemmearbejde for at kunne modtage dit certifikat.

 • Principperne og filosofien bag yin yoga
 • Yin yoga stillingerne og deres udførelse
 • Effektiv brug af hjælpemidler
 • Observering og justering i forhold til egen krop og andre kroppe
 • De 7 arketyper i yin yoga
 • De fem elementer 
 • Introduktion til chakrasystemet
 • De 12 hovedmeridianer
 • Yin yoga anatomi og fysiologi
 • Bindevæv og fascia
 • Myofascial release med bold
 • Sekvensering af yin yoga stillinger
 • Stemmeføring og teknikker som underviser 
 • Pranayama og mindfulness for yin yoga
 • Afspændingsteknikker

Undervisningen foregår over 6 dage (2 moduler) fordelt på to weekender. Uddannelsen indeholder 50 kontakttimer og 15 ikke-kontakttimer som er beregnet på, at du skal tilrettelægge og forberede en opgave mellem de to moduler. Denne opgave understøtter undervisningen på uddannelsen og indgår i den praktiske del af uddannelsen. 

Uddannelsen afvikles i vores skønne lokaler omkranset af smuk natur, ro og fred samt kig til Øresund. Det er nemt at komme herop enten via motorvejen, Strandvejen eller med Kystbanen. Kun 20 minutters kørsel fra Kbh i bil. Der er rig mulighed for parkering lige ved døren.

Datoer og kommende hold

Datoer

April-maj 2021

Modul 1: Fredag den 16. april, kl 8.30-17.00, Lørdag den 17. april, kl 8.30-17.00, søndag den 18. april kl 8.30-16.30.
Modul 2: Mandag den 10. maj, kl 8.30-17.00, tirsdag den 11. maj, kl 8.30-17.00, onsdag den 12. maj kl 8.30-16.30

September 2021

Modul 1: Torsdag den 2. september 2021, kl 8.30-17.00, fredag den 3. september, kl 8.30-17.00, lørdag den 4. september, kl 8.30-16.30
Modul 2: Torsdag den 30. september 2021, kl 8.30-17.00, fredag den 1. oktober, kl 8.30-17.00, lørdag den 2. oktober, kl 8.30-16.30

 

 

Klik på nedenstående billeder for at gå direkte til tilmeldingssiden.

September - 2021
DKK8.500,00
April-Maj 2021

Mulighed for at dele betalingen op i rater.

September - 2021
DKK8.500,00
April-Maj 2021

Har du nogle spørgsmål til uddannelsen? 

Har du nogle spørgsmål, skal du endelig ikke holde dig tilbage! Udfyld blot nedenstående.